Zo Ma Di Wo Do Vr Za 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 |
Ik kwam even over half elf aan op het CS. Vandaar naar Antiquariaat A. Kok & Zn aan de Oude Hoogstraat 14-18 gewandeld. Had nog nooit een kermis gezien op de Dam. Bij Kok geïnformeerd naar het boek 'P. Struycken' uit 1994 dat ik op boekwinkeltjes.nl had gezien. Bleek boek uit 1976 te zijn. De rest van de beschrijving bleek ook niet echt te kloppen. Vandaar verder gewandeld naar The American Book Center en onderweg nog even een stukje de steeg "Gebed zonder end" ingewandeld. Op de tweede verdieping van ABC in de zonnige afdeling over psychologie t/m esoterie rond gekeken waar stemmige muziek te horen was. Voelde me daar zo 'gelukkig' dat ik geen behoefte voelde om een boek over een dergelijk onderwerp aan te schaffen.
Nog even bij Athenaeum binnen gekeken, voornamelijk bij het kunst en fotografie 'gangetje' boven de ingang gekeken. Vervolgens naar Scheltema en daar lang rond gekeken. Daar om 12:52 het boek "Susan Sontag: As Consciousness Is Harnessed to Flesh, Journals & Notebooks 1964-1980" geredigeerd door David Rieff, ISBN:9780374100766, gekocht voor € 6,95. Het is tweede deel van serie van drie boeken. Deel een lag er ook. Nog even langs de McDonalds aan de Leidsestraat gegaan en toen een stukje met de tram lijn 2 gegaan en naar Galerie Andriesse•Eyck gewandeld. Peter Struycken was er ook. Hij nodigde me uit om aan de overkant bij Spanjer en van Twist een stukje van hun befaamde chocolade taart te gaan eten. Het was (zonder jas) heerlijk vertoeven op het terras. Peter is bevriend met de eigenaar en heeft voor hem een kleurenpalet samengesteld voor de wanden en het plafon.
Na een tijdje werd Peter 'binnen' geroepen want er waren gasten voor hem gearriveerd. Geluisterd naar de gesprekken. Er kwamen nog meer bezoekers (sommige met het knipsel van het artikel "De kleursensatie van Struyckens vierkanten" van Arjen Ribbens in het NRC van 11 september) en met verschillende van hen een gesprekje aangeknoopt en toelichting gegeven indien gewenst. Peter en ik raakte ook nog in gesprek met een student architectuur die ook twee jaar aan het Sandberg Instituut in Amsterdam had gestudeerd. Er volgde een interessante discussie over de relatie tussen architectuur en kunst. Hoe kunst tegenwoordig geen integrale rol meer speelt in de architectuur. Het is altijd weer leerzaam om de verhalen van Peter te horen en hoe hij zijn inzichten deelt met anderen. Daarbij blijkt altijd weer dat hij diep over zaken heeft nagedacht en als een wetenschapper te werk gaat. Vergeet niet dat hij (minimaal) een wetenschappelijk publicatie op zijn naam heeft staan.
Tegen half zes zijn we weer naar het terras aan de overkant verhuist en daar wat geborreld met Peter, Zsa-Zsa Eyck en hun partners. Aansluitend genoten van de eenvoudige maar overheerlijke 'Ravioli van de week' in het eetcafé.
Vanochtend het boek Het Seksuele leven van Christine M. voor de tweede keer uitgelezen. De eerste keer was op 29 oktober 2010. Ik was er in begonnen op 12 juli nadat ik haar boek Jaloezie, wat een vervolg is op dit boek, had uitgelezen. Op de achterkant van het boek Jaloezie staat geschreven dat Millet het boek heeft geschreven als reactie op de vraag "Hoe ging u om met jaloezie?" de ze steeds weer kreeg. Bij het teruglezen ontdekte ik echter dat het antwoord op die vraag te lezen valt op pagina's 82 en 83 waar de kern van het boek Jaloezie te vinden is. Op pagina 70 is te lezen hoe ze 'verliefd' werd op Jacques vanwege zijn stem. Opnieuw vond ik de hoofdstukken 2 en 3 het moeilijkst om door te komen. De sectie "Het absorbtievermogen" (pagina 217) uit het vierde hoofdstuk vond ik goed. Rest mij nog een citaat van pagina 68: "Het kan tien jaar geleden zijn, wat zeg ik, twintig of meer nog, sinds ze bij een vrouw zijn klaargekomen, maar ze vertellen erover of richten zich tot haar alsof het gisteren was. Hun lust is een eeuwig bloeiende bloem die geen seizoenen kent."