Om half 12 vond was er hier een een sneeuw hoosbui.
Duurde maar een minuut, maar de sneeuw kwam met bakken uit de lucht en je zag
de vlagen voor bij vliegen door de sterke wind. Er bleef zelfs wat sneeuw op
de grond liggen. Het was echt een bijzonder gezicht en ik was niet de enige
die naar buiten stond te kijken. Op de foto hier komt dit niet echt tot
uitdrukking. Het effect van de sneeuw vlagen is helaas niet goed zichtbaar
door de te lange sluitertijd, denk ik. Vijf minuten later scheen de zon weer.
Tegen 12 uur gebeurde het nog een keer. Ook toen verscheen de zon weer snel.
Laatst had ik het aangedurfd om voor een kennis dat te koken (wokken) wat ik
regelmatig ook voor mezelf maak. Een paar dagen later realiseerde ik me dat
ik er misschien beter van alle ingrediënten drie aparte gerechten te
maken. Vanavond heb ik dat eens geprobeerd. Links boven een gerecht van
Chinese kool met champignons gekruid met wat oregano, verse basilicum en
krulpeterselie. Rechts boven een gerecht bestaand uit sambal, gember, uitje
en prei gekruid met kerrie en bruschetta. En het gerecht onder bestaat uit
een uitje, 150 gram spitskool, blikje zwarte bonen gekruid met komijn. Drie
heel verschillende smaken dus. Eventueel, als je dit met met meerdere mensen
eet, zou je er ook nog rijst aan toe kunnen voegen. Onder het eten bedacht
ik me dat in de AirFryer gebakken vissticks misschien ook wel een leuke
aanvulling zouden zijn. Voordat ik begon met wokken, had ik drie snijplanken
klaar staan (en een vergiet met de bonen) met op ieder plank de
ingrediënten voor een van de schotels.
Aan het begin van de avond heeft Annabel samen met Bernard vele plantjes van de
Albert Hein Tuintje actie en wat zaadjes van een sla plant van vorig jaar in
onze moestuin in de achtertuin geplant. Zie hier het resultaat. Op de
achtergrond is onze magnolia met enige bloemen zichtbaar.
Om 12:55:44 kocht ik het boek Job / Prediker
geschreven door Pius Drijver en Pé Hawinkels bij boekhandel
Broekhuis voor € 12,95. Ik heb dit boek in de eerste plaats
gekocht voor de vertaling van het boek Prediker. Dit is mijn favoriete boek uit de bijbel en ik
heb er al verschillende vertaling van gezien en zelf ook een poging
gedaan om er een vertaling van te schrijven op basis van de vertaling
uit de statenvertaling. Ik heb er ook verschillende boeken over gelezen.
Toen ik stukjes uit de vertaling las, werd ik getroffen door de mooie
taal. Dit heeft er zeker mee te maken dat Pé Hawinkels een
dichter is.
Bijna een uur aan het koken geweest. Zo waar weer eens een nieuw gerecht. De
aardappelen waren uitgelopen, dus heb ik besloten om ze allemaal te schillen
en in sliertjes te snijden (met snijapparaat waar de man op de markt zo snel
allerlei dingen mee kon snijden, terwijl je dat zelf nooit zo goed lukt). Deze
sliertjes circa 8 minuten gekookt in ruim water. Eerst het water aan de kook
gebracht en daarna pas de sliertjes er bij gedaan. Toen duurde het weer even
voor het wat kookte. Na 8 minuten afgegoten in een vergiet en met koud water
afgespoeld en op laten drogen.
Daarna sperzieboontjes gekookt. Ik snij deze altijd in stukjes van circa een
cm lang. Ongeveer 15 minuten laten koken totdat ze gaar waren en daarna
afgegoten.
In de tussen tijd, twee teentjes knoflook, gember, rode ui, halve groene
paprika en tomaat schoon gemaakt en klein gesneden.
Vervolgens de helft van de aardappelsliertjes in een vlakke pan met wat olie
gebakken en opzij gezet.
De knoflook, gember, ui, paprika, tomaat, de helft van een bakje vegetarisch
gehakt met wat sambal gewokt. Gekruid met wat tomatensaus (dat ik nog over
had) en kerrie en komijn. Tenslotte de sperzieboontjes en gebakken
aardappelsliertjes er bij gedaan. Het smaakt goed.